Dulceata de gutui

de Constelatialeu in Dulceata / Gem, 5 Feb 2013 | 8522 vizualizari

 

Gutuie dulce amarui cu miros de toamna bogata.

 

INGREDIENTE

  •  3-4 gutui mari din cele altoite
  • 1 kg zahar
  • 1 lamaie
  • 400 ml apa
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Dulceata de gutui:

Gutuile se sterg de puf, se curata de coaja si se taie felii subtiri, dupa care le taiem julien. Le stropim cu zeama de lamaie, pentru ca oxideaza foarte repede in contact cu aerul si isi schimba culoarea. Apa si zaharul pe foc pana se topeste zaharul, apoi adaugam o farfurie adanca, plina varf cu fructe. Se fierbe la foc domol, se aduna spuma formata. Cand este suficient de legata (dupa preferinta mai slab legata sau mai tare, ele sunt gelatinoase). Se pune fierbinte in borcane se strange bine capacul si se invelesc cu un servet, se lasa pana a doua zi, sa se raceasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de gutui" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (6)

Lau 1

05.02.2013, 15:52

Bunica 1

05.02.2013, 17:12

Este o bunatate!

Rocsi 1

05.02.2013, 20:11

COMENTEAZA

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Dulceata de gutui